Door
blogwearable

Wearables

Wearables zijn kleine 'computers' die je dicht bij je lichaam draagt. Dit kan een horloge, bril of zelfs kleding zijn. En de verwachting is dat 2015 het jaar wordt van de wearables. Ongeveer 32% van de Europeanen (45% van de Amerikanen) ziet het namelijk zitten om een wearable te dragen. Met deze grote potentiele afzetmarkt wordt verwacht dat er in 2015 bij Apple 10 miljoen Apple Watches over de toonbank gaan.

Op dit moment zijn er voor Android al een groot aantal wearables beschikbaar, zoals de Google Glass (die inmiddels niet meer wordt verkocht), Samsung Gear, Moto 360 of de goedkope Alcatel Onetouch watch. De verwachting is dat Apple in maart de Apple watch definitief op de markt brengt.

Wat kan je eigenlijk met een wearable?

Een wearable maakt, net zoals je smartphone, gebruik van apps en elke app heeft zijn eigen functionaliteit. Met een smartwatch kun je dus meer dan alleen klok kijken. De meest gebruikte toepassing is op dit moment gezondheid en ook fitness tracking. Op je smartwatch zie je op een eenvoudige manier de voortgang en de resultaten.

Uiteraard is fitness tracking niet de enige toepassing en kun je ook het weer, mail, agenda, foto’s, etc. bekijken. Op dit moment is Appmanschap ook bezig met het ontwikkelen van apps voor wearables. Afdaling App krijgt een handige Apple Watch App waarmee je statistieken kunt zien en een nieuwe route kunt starten en stoppen.